Perler. Perler og Perler.

Perler er tilbage.

Havets ædelsten, perlen, er på vej tilbage i modebilledet.

Perler har ikke været glemt, men de har i en periode været henlagt til bedstemødre og skuffer. men moden ændrer sig, og i dag ser vi, at efterspørgslen efter trendy perleørestikkere og flotte perleringe er stødt stigende.

Perler, ulige diamanter og andre ædelsten, er et organisk materiale, et biprodukt skabt af en usling i et forsvar mod et fremmedlegeme. I dag foregår perle-dannelsen ved, at mennesker poder muslinger med fremmedlegemer. muslingerne bliver derefter lagt tilbage i havet, og de næste år passes og plejes de, indtil de bliver høstet. Når muslingerne høstes, fjerner man nænsomt perlen, så man kan genbruge muslingen. Hvor mange perler en musling kan give samt størrelsen af perlerne er meget afhængig af muslingarten.

Perler skabt på denne måde kaldes for kulturperler.

Der findes flere typer af perler, alt efter hvilken muslingeart, der har produceret perlen (ferskvandsmusling eller saltvandsmusling). Nogle muslinger lægger meget perlemor, og andre kan lave flere perler på én gang.

Perlen er et sart naturprodukt. Den tåler ikke parfume eller kemikalier og kan krakelere ved for høje temperatursviingninger. Desuden er perler ofte limet til metallet (guld eller sølv), og tåler derfor heller ikke vand, da det opløser limen. Men tager man højde for perlens skrøbelighed, er et perlesmykke noget af det smukkeste, man kan eje.

Mange af de perlesmykker, vi ser i dag, er lavet af kunstige/plastik perler. De ligner ægte perler men har ingen perlemorsoverflade, og de er skabt på fabrik og ikke i naturen. Dette er naturligvis ikke lige til at se for det utrænede øje, men denne slags perler er væsentlig billigere end de ægte, og de har ikke samme glød eller lysspil.

Drømmer du om et unik smykke med en speciel perle, så kig ind til os i Von Finger Jewellery. Vi har en del perler på lager, og ellers kan vi hjælpe dig med at finde lige præcis den perle, du kunne tænke dig.

Guld glimter.
Diamanter glitrer.
Men perler gløder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *