Noget gammelt til noget nyt.

16-11-2015

Igennem tiden er der blevet lavet mange smykker, og mange af disse smykker er blevet givet videre til næste generation. Helt uundgåeligt er smykkerne mange gange et symbol på en mode, der ikke eksisterer længere, og hvad gør man så?

Lige nu er moden i smykkebranchen, at alt skal være meget minimalistisk, tyndt og indeholde enkle, rene linjer. Vores bud på denne stil kan ses i serien ’Don´t Be So Square’.

Anderledes var smykkemoden i 00´erne. Smykkerne var mere voluminøse og skulle gerne blinke og glitre. Bling, bling var det nye sort! Modebladene var fyldt med musikstjerner, der var iført lag på lag af smykker som et symbol på en overdådighed, der ikke er set siden enevælden. Herhjemme smykkede kvinder sig med store øreringe (gerne kun i det ene øre) og kraftige ringe med masser af glimmer.

Smykkemoden i 1990´erne betød et opbrud med, om man enten var en guldpige eller en sølvpige. Nu var det moderne, at sølv blev blandet med guld.

I forhold til arvesmykkerne, som ofte har en personlig fortælling men måske ikke længere passer ind i modebilledet, er der mange muligheder for at give dem nyt liv. Ganske enkelt kan de gamle smykker smeltes om, guldet kan genanvendes, og der kan blive lavet et nyt smykke. Men man kan selvfølgelig også vælge at renovere det gamle smykke. Ringe kan gøres mere brugervenlige og holdbare. Gamle slidte sten kan i mange tilfælde slibes om, så det triste og matte udseende udskiftes med en lys og klar overflade. Ligeledes kan brocher eller enlige øreringe ændres til et mindeværdigt og helt personligt vedhæng.

Mulighederne er uendelige – så kig ind til Von Finger, vi er altid klar til at vejlede og hjælpe dig i forhold til dine arvesmykker.

 

Aquamariner.

Skønne havblå sten omkranset af rødguld, hvidguld eller funklende brillanter.

Aquamariner har igennem hele verdenshistorien været en flatterede smykkesten. Navnet kommer fra stenens ganske unikke farve, aquamarine, hvilket oversat fra latin betyder “vand af havet”. Stenen forekommer lige fra den dæmpede douce farve til helt isblå og klar i farven.

Aquamariner tilhører berylfamilien, hvoraf den mest kendte beryl er smaragden. Disse smykkesten er blevet skabt for mange tusinde af år siden, hvor specifikke temperaturer og tryk forvandlede almindelige, kedelige kemiske komponenter til nogle af naturens smukkeste smykkesten. For at en beryl kan blive til en aquamarin (og f.eks. ikke en smaragd, rød beryl eller morganite), skal der være en lille mængde jern-ioner tilstede i jorden omkring mineralet. Disse små mængder af jern-ioner bestemmer nemlig, om berylen bliver lyseblå eller mørkeblå, og derved om den kan defineres som en aquamarine.

Ligesom med andre smykkesten (diamanter, rubiner, safirer, smaragder m.m.) er der forskellige kvaliteter og slibninger. Jo klarer en aquamarine er, dvs. færre indeslutninger (grums eller aflejringer fra andre kemiske komponenter, trykbobler eller revner) jo bedre kvalitet, og desto dyrere er stenen. Slibningen kan som regel laves, så den fremhæver det bedste fra den rå sten. Mange gange kan en sådan indeslutning derved gemmes, så den overskygges af spillet i stenens smukke blå farve.

Hos Von Finger har Søren i årenes løb lavet mange smykker med aquamariner. Vi har derfor et stort udvalg af aquamariner i butikken, som vores kunder kan vælge ud fra. Det betyder, at man kan finde sig et virkelig unikt og personligt designsmykke hos os.

From Design to Fashion

28-05-2015

From Design to Fashion.
From Fashion to new Design.

Inspiration er den spæde start på et design. En idé opstår og bearbejdes. Ideer og inspiration kan komme fra mange steder, et minde, naturen, mennesker, materialet og meget andet.

Nogle guldsmede arbejder ved at tegne ideen, andre bruger nye computerprogrammer. Hos Von Finger arbejder vi fra start til slut med materialet – fra skitse til færdigt smykke. Guld er et skønt materiale, du kan gøre mange ting med det, men metallet har naturkigvis også sine begrænsninger, og dem skal man kende.

Ideer er som fugle, det er ikke altid den lige vej, der bliver den virkelige vej. Nogle gange skal man holde pauser, andre gange skal man omkring et andet problem, og ja, nogle ideer når bare ikke i mål og må kasseres. det er her, håndværket har betydning. For ved at arbejde med metallet og have det i hænderne, lærer man smykket indgående at kende, og på den måde opnår man et resultat, som er brugbart, smukt og perfekt.

Vi kan alle blive inspireret, og kan alle inspirere andre. i det at designe et smykkeer inspirationen kun begyndelsen på en skøn rejse. Så sidder du med en idé til noget, du vil have lavet, eller du savner en inspiration til et helt særligt smykke, så kom ind til Von Finger – vi står altid klar til at inspirere og til at blive inspireret 🙂

Håndlavet vielsesringe vonfinger Odense

Perler. Perler og Perler.

22-05-2015

Perler er tilbage.

Havets ædelsten, perlen, er på vej tilbage i modebilledet.

Perler har ikke været glemt, men de har i en periode været henlagt til bedstemødre og skuffer. men moden ændrer sig, og i dag ser vi, at efterspørgslen efter trendy perleørestikkere og flotte perleringe er stødt stigende.

Perler, ulige diamanter og andre ædelsten, er et organisk materiale, et biprodukt skabt af en usling i et forsvar mod et fremmedlegeme. I dag foregår perle-dannelsen ved, at mennesker poder muslinger med fremmedlegemer. muslingerne bliver derefter lagt tilbage i havet, og de næste år passes og plejes de, indtil de bliver høstet. Når muslingerne høstes, fjerner man nænsomt perlen, så man kan genbruge muslingen. Hvor mange perler en musling kan give samt størrelsen af perlerne er meget afhængig af muslingarten.

Perler skabt på denne måde kaldes for kulturperler.

Der findes flere typer af perler, alt efter hvilken muslingeart, der har produceret perlen (ferskvandsmusling eller saltvandsmusling). Nogle muslinger lægger meget perlemor, og andre kan lave flere perler på én gang.

Perlen er et sart naturprodukt. Den tåler ikke parfume eller kemikalier og kan krakelere ved for høje temperatursviingninger. Desuden er perler ofte limet til metallet (guld eller sølv), og tåler derfor heller ikke vand, da det opløser limen. Men tager man højde for perlens skrøbelighed, er et perlesmykke noget af det smukkeste, man kan eje.

Mange af de perlesmykker, vi ser i dag, er lavet af kunstige/plastik perler. De ligner ægte perler men har ingen perlemorsoverflade, og de er skabt på fabrik og ikke i naturen. Dette er naturligvis ikke lige til at se for det utrænede øje, men denne slags perler er væsentlig billigere end de ægte, og de har ikke samme glød eller lysspil.

Drømmer du om et unik smykke med en speciel perle, så kig ind til os i Von Finger Jewellery. Vi har en del perler på lager, og ellers kan vi hjælpe dig med at finde lige præcis den perle, du kunne tænke dig.

Guld glimter.
Diamanter glitrer.
Men perler gløder.

Perlehalskæde

Klassiske vielsesringe

20-05-2015

Vielsesringe. Klassisk Design.

Hos Von Finger brænder vi for at designe og lave smykker. En af vores forcer er at lave vielsesringe, og vi anser det, at få lov til at lave et pars vielsesringe, som et stort privilegium.

Det er en stor fornøjelse at stå overfor et forelsket par, der fortæller om dømmene til deres vielsesringe. Gennem samtale får man et indblik i parrets ønkser og historie, og ud fra dette kan man hjælpe med at udvælge og designe deres unikke vielsesringe.

I sådan en opgave er der mange udfordringer, der skal løses. Lige fra hvordan ringene skal se ud, det helt praktiske (eksempelvis firkantet vs. rund) og naturligvis til de økonomiske rammer. Hos Von Finger er vi dygtige til alt fra rådgivning og design til det egentlige håndværk.

Fordi vi laver smykkerne her i butikken – og parret kan tale direkte med guldsmeden, kan vi vejlede, udregne fordelagtige priser, omsmelte de gamle arvesmykker, lave den ønskede overlade, og mange andre finurligheder, der gør, at de vielsesringe I vælger, bliver jeres personlige vielsesringe.

I dag er den traditionelle vielsesringe tilbage. Helt klassiske linjer med en skinnende blank overflade, rent og enkelt. Nogle brude vælger endvidere at få sat en brillant i deres ring – for at gøre den lidt mere feminin.

Vi tilbyder disse helt enkelte klassiske vielsesringe i alle prisklasser fra 4.000kr. og op. Alle i 14kt. rødguld og med jeres helt unikke præg.

Vielsesringe Odense

Blomsterfestival 2014

02-01-2015

Ved sidste års Blomsterfestival i Odense, deltog Von Finger med en unik konkurrence.
Se videoen her.

Blomsterring 2014

Unika smykker Odense

Velkommen til Von Finger Jewelley

01-01-2015

På denne hjemmeside kan I se et udvalg af de smykker, vi laver.
Vi er en lille traditionel guldsmed i hjertet af Odense, alt hvad vi laver – bliver lavet direkte i butikken.

Velkommen til vores univers.

Velkommen til Von Finger.

Vonfinger logo