Aquamariner.

Skønne havblå sten omkranset af rødguld, hvidguld eller funklende brillanter.

Aquamariner har igennem hele verdenshistorien været en flatterede smykkesten. Navnet kommer fra stenens ganske unikke farve, aquamarine, hvilket oversat fra latin betyder “vand af havet”. Stenen forekommer lige fra den dæmpede douce farve til helt isblå og klar i farven.

Aquamariner tilhører berylfamilien, hvoraf den mest kendte beryl er smaragden. Disse smykkesten er blevet skabt for mange tusinde af år siden, hvor specifikke temperaturer og tryk forvandlede almindelige, kedelige kemiske komponenter til nogle af naturens smukkeste smykkesten. For at en beryl kan blive til en aquamarin (og f.eks. ikke en smaragd, rød beryl eller morganite), skal der være en lille mængde jern-ioner tilstede i jorden omkring mineralet. Disse små mængder af jern-ioner bestemmer nemlig, om berylen bliver lyseblå eller mørkeblå, og derved om den kan defineres som en aquamarine.

Ligesom med andre smykkesten (diamanter, rubiner, safirer, smaragder m.m.) er der forskellige kvaliteter og slibninger. Jo klarer en aquamarine er, dvs. færre indeslutninger (grums eller aflejringer fra andre kemiske komponenter, trykbobler eller revner) jo bedre kvalitet, og desto dyrere er stenen. Slibningen kan som regel laves, så den fremhæver det bedste fra den rå sten. Mange gange kan en sådan indeslutning derved gemmes, så den overskygges af spillet i stenens smukke blå farve.

Hos Von Finger har Søren i årenes løb lavet mange smykker med aquamariner. Vi har derfor et stort udvalg af aquamariner i butikken, som vores kunder kan vælge ud fra. Det betyder, at man kan finde sig et virkelig unikt og personligt designsmykke hos os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *